Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

26 Eylül 2012 Çarşamba

Türkiye'nin Oscar adayı Ateşin Düştüğü Yer

Sanat Etkinlikleri Komisyonu, 85. Akademi Ödülleri’nde Türkiye’yi İsmail Güneş’in yönettiği Ateşin Düştüğü Yer’in temsil etmesine karar verdi. Karar oy çokluğu ile alındı. Akademi ödülleri için Labirent, Yeraltı, Entelköy Efeköy’e Karşı, Fetih 1453, Zenne, Lal Gece, Araf, Can, Ateşin Düştüğü Yer, Devir ve El Yazısı başvurmuştu. Jüri şu isimlerden oluşmuştu: Ali Atlıhan, Yılmaz Atadeniz, Osman Sınav, Ercan Kesal, Atalay Taşdiken, Sinan Güngör, Murat Tokat, Semih Kaplanoğlu, Sevil Demirci, Mehmet Altıoklar, Dolunay Soysert, Yusuf Sezgin, Taner Barlas ve Serdar Akbıyık. Osman Sınav ve Taner Barlas oy kullanmadı. (medyatava.com) Filmin başrollerini Hakan Karahan, Elifcan Ongurlar ve Yeşim Ceren Bozoğlu paylaşıyor. Ateşin Düştüğü Yer, Montreal Dünya Film Festivali’nde en iyi film ve FIPRESCI ödüllerini kazanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder