Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

22 Eylül 2012 Cumartesi

Altın Koza'nın en iyisi Babamın Sesi

19. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda, Babamın Sesi En İyi Film Ödülü'nü aldı. En İyi Yönetmen Ödülü, Gözetleme Kulesi ile Pelin Esmer'e gitti. Gözetleme Kulesi, beş dalda ödül topladı. Yılmaz Güney Ödülü'ne Şimdiki Zaman layık görüldü. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Nilay Erdönmez'e verilirken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü İlyas Salman ve Engin Günaydın paylaştı.
Ödüller şöyle:
En İyi Film Ödülü: Babamın Sesi (Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan)
En İyi Yönetmen Ödülü: Pelin Esmer (Gözetleme Kulesi)
Jüri Özel Ödülü: Siirt'in Sırrı (İnan Temelkuran, Kristen Stevens)
Adana İzleyici Ödülü: Lal Gece (Reis Çelik)
Yılmaz Güney Ödülü: Şimdiki Zaman (Belmin Söylemez)
En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: İlyas Salman (Lal Gece, Reis Çelik), Engin Günaydın (Yeraltı, Zeki Demirkubuz)
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Nilay Erdönmez (Gözetleme Kulesi, Pelin Esmer)
En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Özgür Eken (Gözetleme Kulesi, Pelin Esmer)
En İyi Senaryo Ödülü: Orhan Eskiköy (Babamın Sesi, Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan)
En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: Osman Özcan (Araf, Yeşim Ustaoğlu)
En İyi Kurgu Yönetmeni Ödülü: Öner Biberkökü, Kristen Stevens (Siirt'in Sırrı, İnan Temelkuran, Kristen Stevens)
En İyi Müzik Ödülü: Ödüle değer eser bulunamadı
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Menderes Samancılar (Gözetleme Kulesi, Pelin Esmer)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Laçin Ceylan (Gözetleme Kulesi, Pelin Esmer), Nihal Yalçın (Yeraltı, Zeki Demirkubuz)
Türkan Şoray Umut Veren Oyuncu Ödülü: Neslihan Atagül (Araf, Yeşim Ustaoğlu)
Jüri Özendirme Ödülü: Evin Demirhan (Siirt'in Sırrı, İnan Temelkuran, Kristen Stevens)
SİYAD En İyi Film Ödülü: Şimdiki Zaman (Belmin Söylemez)
FİLMYÖN En İyi Yönetmen Ödülü: Belmin Söylemez (Şimdiki Zaman), Erden Kıral (Yük)
Menderes Samancılar yaptığı konuşmada, "Ülkemize barış ve kardeşlik ne zaman gelirse o zaman mutlu olabiliriz" dedi. Laçin Ceylan, "Yılmaz Güney'in topraklarında" ödül almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erden Kıral, ödülünü Metin Erksan'a, Özgür Eken Seyfi Teoman'a adadı. Orhan Eskiköy ve Pelin Esmer, Seyfi Teoman'ı andı. Kristen Stevens, "130 bin kadar dövüş sporu yapan bodrum katlarındaki genç kadın ve kızlara teşekkür ediyoruz. Lütfen devam edin. Kimse sizi durduramaz" dedi. Reis Çelik, "Hep kadınları ağlattık. Analarımız artık ağlamasın. Durdurun şu kavgayı" diye konuştu. İlyas Salman, "Kömür işçileri kozadaki beyaz pamuktur" dedi. Orhan Eskiköy, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Biz barış filmleri çekiyoruz. Bir hatırlatma yapmak istiyorum hükümete, Başbakan'a. Üç yıl önce sinemacıları toplayıp 'Bu barışa nasıl katkı sağlayacaksınız?' diye sorduğunuzda bence sinemacıların verebileceği tek cevap film yapmaktı. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Lütfen siz de üzerinize düşeni yapın, verdiğiniz sözleri tutun." Veysel Doğan da ödülü barış bekleyen annelere adadığını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder