Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

9 Eylül 2012 Pazar

Küf'e Venedik'ten Geleceğin Aslanı ödülü

Venedik Film Festivali’nde Ali Aydın’ın yönetmenliğini yaptığı Küf filmi, Geleceğin Aslanı (Luigi de Laurentiis) ödülünü aldı. Aydın ödülünü alırken yaptığı konuşmada, “Bugün dünyada binlerce kayıp var. Ödülü kayıplarını aramaktan asla vazgeçmeyen Cumartesi Anneleri’ne adıyorum” dedi. Başrollerini Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer’in paylaştığı, yapımcılığını Sevilay Demirci’nin, görüntü yönetmenliğini ise Murat Tuncel'in üstlendiği Küf, gözaltında kaybolan oğlunu 18 yıl boyunca aramaktan vazgeçmeyen demiryolları bekçisi Basri'nin (Ercan Kesal) yalnızlaşma sürecini anlatan anlatıyor. İtalyan yönetmen Nanni Moretti, Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası'nın ilk filmi olarak gösterilen Küf'ü Venedik'e seçilmeden önce izleyip kendi kurduğu bağımsız dağıtım şirketi Sacher Film’e satın aldırmıştı. Moretti, Küf’ü, “İnsanlık adına sesini duyurmaya çalışan özel bir film” diye övmüştü. 100 bin dolarlık ödül, yönetmen ve yapımcı arasında paylaştırılacak. Shekhar Kapur başkanlığındaki jüri Michel Demopoulos, Isabella Ferrari, Matt Reeves ve Bob Sinclar’den oluştu. Festivalin en büyük ödülü Altın Aslan’ı Güney Koreli yönetmen Kim Ki-duk’un Pierta (Merhamet) filmi aldı. İki yıl önce Seren Yüce’nin Çoğunluk filmi de aynı ödülü almıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder