Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

6 Eylül 2012 Perşembe

Altın Portakal adayları

Ana teması "Mizah, Muhalefet ve Demokrasi" olarak belirlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Ulusal Uzun Metraj Film dalında yarışacak filmler belli oldu. Başvuru yapan 44 filmden jürinin ön değerlendirmesi sonucu seçilen 11 film şunlar: Derin Düşünce (Çağatay Tosun), Elveda Katya (Ahmet Sönmez), Evdeki Yabancılar (Dilek Keser / Ulaş Güneş Kacargil), Güzelliğin On Par' Etmez (Hüseyin Tabak), Hile Yolu (Ersin Kana), Kuma (Umut Dağ), Küf (Ali Aydın), Pazarları Hiç Sevmem (Rezzan Tanyeli), Toprağın Çocukları (Ali Adnan Özgür), Umut Üzümleri (Tunç Okan), Zerre (Erdem Tepegöz). Seçilen filmlerde, ulusal ya da uluslararası hiçbir festivalde yarışmaya katılmama koşulu da gözetildi. En iyi filme 400 bin lira ödül verilecek. Festival 6-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder