Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

14 Ocak 2013 Pazartesi

Çirkin Kral

Yönetmen: Yılmaz Atadeniz
Senaryo: Bülent Oran
Oyuncular: Yılmaz Güney, Suzan Avcı, Aydemir Akbaş
Yıl: 1966
Konu: Kendine kabadayı süsü veren gizli bir polisin öyküsü (Agâh Özgüç, Türk Filmleri Sözlüğü, Cilt 1, s. 290). Tek Gözlü Tuncer'in [filmde Ahmet de deniliyor] (Reha Yurdakul) adamlarının gazinosunu yerlebir ettikleri hapisteki Kara Nara'nın kızı Narla'yı (Nurlan San) kaçırmaları gazetelerde haber olur. Tabii, film için yazılan başlık gazetede Ankara kaynaklı bir haberin üzerine yapıştırılmıştır, o başka. Olayla ilgilenen Metin'e [Yılmaz da deniliyor] (Yılmaz Güney), çalışmalarında gerekli bilgiyi de "gazetenin gece kuşluğuna tayin olan" gazeteci Virgül Ali [Noktalı Virgül de deniliyor] (Aydemir Akbaş) vermektedir (sineteci).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder