Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

19 Ocak 2013 Cumartesi

Toktamış Ateş'e veda


Prof. Dr. Toktamış Ateş, 19 Ocak'ta, 69 yaşında vefat etti. Yaklaşık dört aydır yoğun bakımda bulunan Ateş'in ölüm nedeni, "çoklu organ yetersizliği nedeniyle kalbinin durması" olarak açıklandı. 1944'te İstanbul'da doğan Ateş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı'ydı. 30'u aşkın kitap yazan Ateş, 10 yılı aşkın süre Cumhuriyet gazetesinde yazdı. Son olarak Bugün gazetesinde yazıyordu. "Biz Devrimi Çok Sevdik" kitabındaki şu satırlar belki de çok tartışılan, hakkında yorumlar yapılan hocaların hocasının kim olduğunu açıkca ortaya koymaktadır: "...sosyalizm, ekonomik ve siyasal özgürlükleri 'kapitalizmle' gasp edilen insanların, hak ve özgürlük mücadelesidir. İnsanoğlu'nun var olduğu andan itibaren var olan; 'ezen-ezilen' savaşımında, ezilenlerin ideolojisi ve ezilenlerin zaferidir. Sosyalizmin bittiğini sanarak sevinç çığlıkları atanların heveslerinin kısa bir süre içinde kursaklarında kalacağından kuşku duyulmaması gerekir." Ateş, 21 Ocak Pazartesi günü Fatih Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek. (sineteci)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder