Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

18 Ocak 2013 Cuma

!f İstanbul'da Zerre de yarışacak

12. !f İstanbul festivalinde yarışma filmleri belli oldu. !f Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali Keş!f Uluslararası Yarışması'nda aralarında Erdem Tepegöz'ün yönettiği Zerre'nin de bulunduğu dokuz film yer alacak. Zerre, 49. Antalya Film Festivali'nde En İyi İlk Film'le beraber dört ödül almıştı. Yarışmada yer alan filmler şunlar: Act of Killing - Öldürme Eylemi (Joshua Oppenheimer, Christine Cynn, Anonymous, 2012 Danimarka, Norveç, İngiltere), Black Pond - Kara Göl (Will Sharpe, Tom Kingsley, 2012 İngiltere), Halley - Kuyruklu Yıldız (Sebastian Hofmann, 2012 Meksika), The Wild Ones - Vahşiler (Alejandro Fadel, 2012 Fransa), He Was a Giant with Brown Eyes - Kahverengi Gözlü Bir Devdi (Eileen Hofer, 2012 İsviçre, Azerbaycan), Neighbouring Sounds - Komşu Sesler (Kleber Mendonça Filho, 2012 Brezilya), Hold Back - Kendini Tut (Richard Djaidani, 2012 Fransa), Townheads - Sarı Kafalar (Shannon Plumb, 2013 ABD), Zerre (Erdem Tepegöz, 2012 İngiltere). Jüri; Meltem Cumbul, Richard Pena, Miguel Gomes, Marianne Slot ve Denis Cote'den oluşuyor. Keş!f bölümündeki filmlerden birine SİYAD ödülü de verilecek. 14 - 24 Şubat tarihlerinde İstanbul, 28 Şubat - 3 Mart tarihlerinde Ankara ve İzmir'de gösterilecek festival filmlerinin biletleri 1 Şubat'tan itibaren Mybilet'ten indirimli alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder