Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

12 Ocak 2013 Cumartesi

SİYAD'ın en iyi yabancı filmi Amour - Aşk

Sinema Yazarları Derneği SİYAD üyeleri arasında yapılan oylamada, geçen yıl Türkiye sinemalarında gösterime giren en iyi film olarak Amour - Aşk (Michael Heneke) seçildi. İkinci sırada Shame - Utanç (Steve McQuenn), üçüncü sırada The Master (Thomas Anderson) yer aldı. Amour filminin ödülü, bu filmi Türkiye'ye getiren Bir Film şirketine 21 Ocak'taki 45. SİYAD Ödül Töreni'nde verilecek. SİYAD üyelerinin ilk 10 sıralaması şöyle: Amour - Aşk (Michael Heneke), Shame - Utanç (Steve McQueen), The Master (Thomas Anderson), We Need To Talk About Kevin - Kevin Hakkında Konuşmalıyız (Lynne Ramsay), Moonrise Kingdom (Wes Anderson), Drive - Sürücü (Nicholas Winding Refn), Anna Karenina (Joe Wright), Faust (Aleksandr Sokurov), Elena (Andrey Zvyagintsev), Tinker Tailor Soldier Spy - Köstebek (Thomas Alfredson). Yabancı film oylamasına 52 SİYAD üyesi katıldı. (siyad.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder