Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

25 Eylül 2011 Pazar

Altın Koza Celal Tan ve Ailesinin

Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (Onur Ünlü, 2011) aldı. Altın Koza'da diğer ödüller şöyle: Yılmaz Güney Ödülü: Gelecek Uzun Sürer (Özcan Alper, 2011). Adana İzleyici Ödülü: Simurg (Ruhi Karadağ, 2011). SİYAD En İyi Film Ödülü: Gelecek Uzun Sürer. En İyi Yönetmen Ödülü: Cemil Ağacıkoğlu (Eylül, 2011). Jüri Özel Ödülü: Aşk ve Devrim (Serkan Acar, 2011). En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Feza Çaldıran (Gelecek Uzun Sürer). En İyi Müzik Ödülü: Mustafa Biber (Gelecek Uzun Sürer). En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Hatice Aslan (Vücut / Mustafa Nuri, 2011) ve Görkem Yeltan (Eylül). En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Durukan Ordu (Gelecek Uzun Sürer). En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Şeyla Halis (Vücut). En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Tuna Orhan (Memleket Meselesi / İsa Yıldız, 2010). En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: Adalı Aksoy (Aşk ve Devrim). En İyi Kurgu Ödülü: Taner Sarf (Eylül). Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü: Deniz Denkler (Aşk ve Devrim). Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü: Gün Koper (Aşk ve Devrim) ve Hakan Kurtaş (Vücut). En İyi Ses Tasarımı Ödülü: Burak Topalakçı (Kaybedenler Kulübü / Tolga Örnek, 2010 ve Eylül).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder