Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

15 Eylül 2011 Perşembe

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 23-30 Eylül tarihlerinde “Darbeler” ana temasıyla İstanbul’da seyircinin karşısına çıkacak. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Behçeşehir Belediyesi ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla düzenlenecek festivalde, kısa ve uzun metrajlı 80’e yakın film gösterilecek. Film gösterimlerinin yanısıra paneller ve bir sempozyum düzenlenecek, ücretsiz sinema semirleri yapılacak. Film gösterimleri ve festival etkinliklerinin gerçekleşeceği salonlar şöyle: İ.Ü. Hukuk Fakültesi 1. Amfi ve Doktora Salonları, İ.Ü. İletişim Fakültesi Sinema Salonu, Beyoğlu Sineması, Başakşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu, Nişantaşı City Life Sineması. Festivalin bilet fiyatları, Nişantaşı City Life, Beyoğlu Sineması ve Başakşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu için tam 6 TL, öğrenci 4 TL olarak belirlendi. İstanbul Üniversitesi 1. Amfi ve Doktora Salonları ve İ. Ü İletişim Fakültesi Sinema Salonu’ndaki gösterimler ücretsiz olacak. 24 Eylül’de yönetmenliğini Chema De la Pena’nın yaptığı İspanyol yapımı 17 Hours / 17 saat filmiyle açılışını yapacak olan festivalde gösterilecek uzun metrajlı Türk filmleri şunlar: Eylül Fırtınası (Atıf Yılmaz, 1999), Gölgeler ve Suretler (Derviş Zaim, 2010), Yürüyüş/Meş (Shiar Abdi), Küçük Günahlar (Rıza Kıraç, 2011), Adalet Oyunu (Ali Özuyar ve Mahur Özmen, 2011), İtiraf (Zeki Demirkubuz, 2001), Zefir (Belma Baş, 2010), Sonbahar (Alper Özcan, 2008). (icapff.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder