Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

15 Eylül 2011 Perşembe

Filmekimi'nde bir Türk yönetmen

Bu yıl 8-10 Ekim tarihlerinde 10. Yaşını kutlayacak olan Filmekimi’nde bir Türk yönetmenin filmi de gösterilecek: Yasemin Şamdereli’nin Almanya’ya Hoşgeldiniz / Wilkommen in Deutschland (2011). Bu yıl Alman Film Ödülleri’nde en iyi senaryo ödülünü kazanan film için, Filmekimi sitesindeki tanıtım yazısı şöyle: Almanya 10 Eylül 1964'te bir milyonuncu "misafir işçi"yi topraklarına kabul etti. Bu filmde anlatılan, Hüseyin Yılmaz'ın, yani bir milyon birinci işçinin öyküsüdür. Almanya'ya göç ettikten yıllar sonra ailesini de bu ülkeye getiren Hüseyin, temelli dönmek üzere Türkiye'de bir ev alır. Böylece anılar, tartışmalar ve barışmalarla dolu bir yolculuğa çıkarlar, tabii ki bu yolculukta beklenmedik olaylar gerçekleşecektir. Aile hem zor hem de iyidir. İlk kez gösterildiği Berlin Film Festivali'nde çok beğenilen Almanya'ya Hoşgeldiniz, Türkiye'den Almanya'ya işçi göçünün 50. yılında bu ülkedeki Türklerin macerasını iyimser ve neşeli bir yaklaşımla ele alıyor. (filmekimi.iksv.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder