Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

7 Eylül 2011 Çarşamba

Datça'da ustalara saygı

Datça Altın Badem Film Festivali’nin 6’ncısı 4-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Festivalin “Ustaya Saygı” başlıklı ilk gecesinde oyuncu Fatma Girik’e onur ödülü verildi. Sinemada 53 yılı geride bırakan Girik, “Bir 50 senem daha olsa yine sinemaya verirdim” dedi. İkinci gece, Kemal Sunal Anma Gecesi’nde konuşan senarist Gani Müjde, “İkinci bir Kemal Sunal gelmedi, gelmeyecek. Çok önemli bir sanatçıydı” diye konuştu. Gecede Davaro (Kartal Tibet, 1981) filmi gösterildi. 6 Eylül’de Yavuz Özkan gecesinde Özkan, “Denize Ulaşmak Lazım” adını verdiği kendi yazdığı kısa bir masalla kendini anlattı. 100’e yakın filmin katıldığı Belgesel Film Yarışması’nda birinciliği Mustafa Ak’ın yaptığı “Mada” adlı film kazandı. Festivale katılım beklenenin üzerinde oldu. İkinci gece izdiham yaşandı ve birçok kişi dışarıda kaldı. (gazeteler) (fotoğraf: datca.bel.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder