Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

15 Eylül 2011 Perşembe

Anadolu Film Festivali 11 Kasım’da

Sinema sevgisini ve ilgisini çoğaltmak amacıyla, 11-20 Kasım tarihlerinde, Ankara’da, Anadolu Film Festivali düzenlenecek. Sinematek tarafından bu yıl birincisi gerçekleştirilecek festivalde, uluslararası kısa metraj film yarışması, uzun ve kısa metraj senaryo yarışması yapılacak. Festival çerçevesinde uluslararası ve ulusal bağımsız uzun ve kısa metraj film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, film afişleri sergisi, sinema sanatçılara fotoğraf sergisi ve senaryo sergisi yer alacak. Her yıl bir kardeş ülke sinemasına yer verileceği belirtilen festivalde, bu yılki kardeş ülke, işçi göçünün başlamasının 50. yılı nedeniyle Almanya olarak belirlendi. Yarışmada ödül alan kısa metraj filmlere, senaryo yarışmalarında dereceye giren eserlere, her yıl vizyon görmüş bir sinema filmine ve bir sinema çalışanına Altın Keçi ödülü verilecek. Sadece Ankara değil, “Türkiye’den ya da dünyadan herhangi bir şehir, kasaba, köyde, sinemada, kafede, kahvede, dernekte, belediye parkı açık hava bahçesinde, okulda, toplu yaşanan her yer” festival alanı olarak belirlendi. (anatolianfilmfest.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder