Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

11 Eylül 2011 Pazar

Fantasturka 23 Eylül'de başlayacak

Fantastik sinema kategorisindeki yerli filmlerin gösterileceği Fantasturka / 1. Türk İşi Fantastik Filmler Festivali, 23-25 Eylül tarihlerinde Ankara Kızılırmak sinemasında gerçekleştirilecek. 2007'de geçirdiği beyin kanaması sonucu ölen gazeteci, yazar, karikatürist Metin Demirhan anısına düzenlenen festival, 23 Eylül Cuma günü, Kızılırmak sinemasının 4 numaralı salonundaki film gösterimiyle başlayacak ve 25 Eylül Pazar akşamı aynı sinemanın büyük salonundaki ödül töreniyle sona erecek. Festival süresince 20 dolayında uzun metrajlı siyah-beyaz ve renkli yapıtla, aynı türden 10 kadar kısa metrajlı film gösterilecek. Sinema yazarı Ali Murat Güven’in danışmanlığında düzenlenen festivalde yönetmen-senarist Çetin İnanç, aktör Levent Çakır, yönetmen - aktör Kunt Tulgar gibi isimler katılacak ve kendilerine “Hayat Boyu Başarı Ödülü” verilecek. Festivalde gösterilecek uzun metrajlı filmler şöyle: Kilink Uçan Adam'a Karşı (Yılmaz Atadeniz, 1967), Kilink Soy ve Öldür (Yılmaz Atadeniz, 1967), Zagor Kara Bela (Nisan Hançer, 1970), 3 Dev Adam (Tevfik Fikret Uçak, 1973), Ölüler Konuşmaz ki (Yavuz Yalınkılıç, 1970), Turist Ömer Uzay Yolunda (Hulki Saner, 1973), Demir Yumruk Devler Geliyor (Tunç Başaran, 1970), Süpermen Dönüyor (Kunt Tulgar, 1979), Demir Pençe Korsan Adam (Çetin İnanç, 1969), Yılmayan Şeytan (Yılmaz Atadeniz, 1973). (fantasturka.blogspot.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder