Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

5 Eylül 2011 Pazartesi

Londra Türk Film Festivali son başvuru 15 Eylül

17. Londra Türk Film Festivali, 24 Kasım - 8 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Açılış galası, 24 Kasım’da, Leicester Meydanı’ndaki Odeon West End sinemasında yapılacak. Festivalde, Altın Kanatlar Digitürk Dijital Dağıtım Ödülü (Golden Wings Digiturk Distribution Award), Halk Jürisi Ödülü (The People’s Choice Award) ve Yaşam Boyu Başarı Ödülü (The Life Time Achievement Award) verilecek. Altın Kanatlar’ı kazanan film, 30 bin Sterlin para ödülü alacak, pazarlama ve dağıtım masrafları karşılanacak. Geçen yıl bu ödülü Bal (Semih Kaplanoğlu, 2009) almıştı. Halk Jürisi Ödülü ise Serseri Mayınlar'a (Ferzan Özpetek, 2010) gitmişti. 2009 yılından itibaren verilmeye başlanan Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne ise Türkan Şoray ve Şener Şen değer görülmüştü. Festivale katılmak için son başvuru tarihi 15 Eylül. Festivalde başlangıcından bugüne 250’nin üzerinde uzun metrajlı film ve 350 kısa ve belgesel film gösterildi. (ltff.co.uk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder