Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

4 Mart 2012 Pazar

Almanya: Willkommen in Deutschland

Yönetmen: Yasemin Samdereli
Senaryo: Yasemin Samdereli
Oyuncular: Denis Moschitto, Demet Gül, Fahri Yıldırım
Yıl: 2011
Konu: Almanya’da “gastarbeiter” yani “misafir işçi” olarak 45 yıl çalışan Hüseyin Yılmaz, ailesine Türkiye’de bir ev satın aldığını ve tüm aile üyelerinin evi onarmak üzere kendisiyle Türkiye’ye dönmesini istediğini açıklar. Aile bu fikre sıcak bakmaz ve ateşli bir tartışma patlak verir. Ailenin torunu Canan’ın ailenin varlığından haberinin bile olmadığı İngiliz erkek arkadaşından hamile kaldığının ortaya çıkması tansiyonu iyice yükseltir. Canan, okuldaki ilk gününde ‘yabancı’ olduğu için diğer çocukların aşağıladığı ve hor gördüğü, altı yaşındaki kuzeni Cenk’i rahatlatmak için Alman olmadıkları halde nasıl ve neden Almanya’ya geldiklerine dair muhteşem hikayeyi anlatarak onu neşelendirmeye çalışır. Birlikte küçük bir Türk ailesinin domuz eti yiyen, dev sarışınların yaşadığı bir memleketi keşfettiği, tasma takılmış, büyük sıçanların yürüyüşe çıkarıldığı, suya Coca-Cola denilen, insanların haç üstündeki ahşap bir figüre taptıkları, herkesin ‘Tarzanca’ konuştuğu, Almanya denilen, harika bir yerde zamanda geri dönerler. (sinematurk.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder