Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

6 Mart 2012 Salı

Fetih 1453 seyirci rekorunu fethetti

İstanbul'un fethini konu alan Fetih 1453 (Faruk Aksoy), tüm zamanların en çok seyredilen Türk filmi rekorunu kırdı. Box Office Türkiye'nin rakamlarına göre, Fetih 1453'ü üç hafta içinde 4 milyon 651 bin 715 kişi seyretti. Film, 40 milyon 514 bin 684 lira hasılat elde etti. Daha önceki rekor Recep İvedik 2'ye (Togan Gökbakar, 2008) aitti. Film vizyonda kaldığı 34 hafta boyunca 4 milyon 333 bin 144 kişi tarafından seyredilmişti. Fetih 1453'ün yapımcısı Faruk Aksoy, Recep İvedik 2'nin de yapımcılığını Mehmet Soyarslan'la birlikte üstlenmişti. Fetih 1453 hakkında farklı yorumlar yapıldı. Filme olumsuz eleştiriler özellikle sağcı gazete ve yazarlardan geldi. Fetih 1453'ün başrollerinde Devrim Evin, İbrahim Çelikkol ve Ozan Çobanoğlu var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder