Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

26 Mart 2012 Pazartesi

Emektarlara sosyal yardım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Protokolle; kültür ve sanat sektöründe uzun yıllar çalışmış ancak yaşlılık ve sağlık sorunları nedeniyle iş gücü kaybına uğrayan ve herhangi bir sosyal güvenlik kapsamında yer almadığı için yaşamını idame ettirecek geliri olmayan sanatçıların sosyal yardım ve hizmetlerden yararlanması sağlanacak. Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadının statüsünü yükseltmenin, kadın-erkek eşitliğini sağlamanın yanı sıra bir çocuğun, yaşlının, engellinin yaşam kalitesini yükseltmenin de bakanlığının görevi olduğuna işaret etti. Şahin, şunları söyledi: “Özellikle engellimizin kültür ve sanattan istifade edebilmesi için, o toplu alanların engellinin ulaşabileceği alanlara dönüştürülmesi gerekiyor. Şu anda bu konuda iyi bir sınav vermiyoruz, ülke olarak. Bu, yalnızca kültür ve sanat alanıyla ilgili değil, hem açık alanda, hem kapalı alanda ulaşılabilirlikle ilgili ciddi sorunlarımız var. Bu protokolde kapalı alanlarda, engellinin kültür ve sanata ulaşmasını sağlayacak, ulaşılabilirliği güçlendirecek önemli bir çalışma yapıyoruz. Ayrıca; sanatçıya değer vermek, kıymet vermek, onun ihtiyacı olduğunda onun yanında olabilmek, o kadar önemli çalışma ki. Geçmişte hatırlarsak, birçok sosyal güvencesi olmayan, gençliğimizde, çocukluğumuzda bizi çok etkileyen bir sanatçının ne kadar zor şartlarda yaşadığına tanıklık ettik. Biz, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürülüğü bünyesinde sanatçıların ekonomik ve sosyal envanterini de çıkarmak, ihtiyaçları olduğu zaman, huzurevi talebi olabilir, evde bakım talebi de olabilir, birebir takip edeceğiz.” (aile.gov.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder