Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

26 Mart 2012 Pazartesi

Pirselimoğlu’na Mükemmellik Ödülü

11. Boston Türk Film Festivali Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü’nün bu yılki sahibinin Tayfun Pirselimoğlu olduğu açıklandı. Yönetmene ödülü Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde 6 Nisan’da düzenlenecek bir törenle takdim edilecek. Törende, yönetmenin Saç filmi de gösterilecek. Festival, Nuri Bilge Ceylan’ın Bir Zamanlar Anadolu'da adlı filmiyle başladı. Festivalin kurucusu ve direktörü Erkut Gömülü, konserlerle 28 Nisan’a kadar devam edecek festivalde, çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini ABD’li sinemaseverlerle paylaşmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Festivalde Reis Çelik’in Lal Gece, Muzaffer Özdemir’in Yurt, Murat Saraçoğlu’nun Yangın Var, Özcan Alper’in Gelecek Uzun Sürer, Yüksel Aksu’nun Entelköy Efeköy’e Karşı, Tolga Örnek’in Kaybedenler Kulübü filmlerinin Kuzey Amerika ilk gösterimleri yapılacak. Programda ayrıca, Derviş Zaim’in Gölgeler ve Suretler ve Tabutta Rövaşata, Tolga Karaçelik’in Gişe Memuru filmleri de yer alıyor. (bostonturkishfilmfestival.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder