Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

30 Mart 2012 Cuma

SİYAD'tan Kamer İnşaat'a hayır

Sinema Yazarları Derneği, Emek Sineması’yla ilgili projenin sahibi Kamer İnşaat’ın bugün (Cuma) İstanbul Divan Oteli’nde düzenleyeceği toplantıya katılmayacağını açıkladı. SİYAD’ın açıklaması şöyle: “Emek Sineması’yla ilgili olarak kamuoyunda büyük tepki toplayan projenin sahibi Kamer İnşaat tarafından 21 Mart 2012 tarihinde üyelerimize gönderilen bir e-postada, 30 Mart Cuma günü saat 10.30’da İstanbul Divan Oteli’nde konuyla ilgili bir toplantı düzenleneceği duyurulmuştur. Davet mesajında, ‘Emek Sineması’nı da içeren yapı bloğunda gerçekleştirilecek Grand Pera projesi ile ilgili bilgi vermek ve Emek Sineması ile ilgili iddiaları yanıtlamak için Kamer İnşaat CEO’su Levent Eyüboğlu’nun gerçekleştireceği basın buluşmasında sizleri de aramızda görmekten mutlu olacağız’ denilmektedir. Üyelerimize 28 Mart 2012 tarihinde yollanan ‘hatırlatma’ amaçlı ikinci e-postada ise ‘Kamer İnşaat CEO’su Levent Eyüboğlu’nun, Emek Sineması’nı da içeren yapı bloğunda gerçekleştirilecek Grand Pera projesi ile ilgili bilgi vermek ve Emek Sineması ile ilgili iddiaları yanıtlamak için SİYAD üyesi sinema yazarları ile gerçekleştireceği buluşma…’dan söz edilmektedir. İlk davet mesajında tüm basına yönelik bir ‘buluşma’, ikincisinde ise ‘SİYAD üyesi sinema yazarları ile gerçekleştirilecek buluşma’ söz konusudur. Kamer İnşaat’ın çalıştığı iletişim ajansına sorulduğunda da Divan Oteli’ndeki toplantının ‘SİYAD’a özel’ olduğu teyit edilmiştir. Bir haftada içerik değişikliğine uğrayan ve şaşırtıcı biçimde ‘SİYAD’a özel’ hale getirilen toplantıdan haberdar olmadığımızı ve SİYAD’ın bu toplantının taraflarından biri olmayacağını kamuoyuna duyuruyoruz. Biz, Kamer İnşaat’ın kamuoyunu ikna turlarının özel bir parçası olmak değil, Emek Sineması’nı istiyoruz.” (ntvmsnbc.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder