Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

23 Mart 2012 Cuma

Ankara'nın en iyisi Entelköy Efeköy'e Karşı

23. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü Entelköy Efeköy’e Karşı (Yüksel Aksu) aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festivalde, En İyi Yönetmen Ödülü Yüksek Aksu’ya verildi. MEB Şura Salonu'nda 22 Mart akşamı düzenlenen törenle verilen diğer ödüller şöyle; En İyi Kadın Oyuncu: Nesrin Cevadzade (Güzel Günler Göreceğiz, Yangın Var), En İyi Erkek Oyuncu: Osman Sonant (Yangın Var), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Gizem Erdem (Canavarlar Sofrası), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ayberk Pekcan (Aşk ve Devrim), En İyi Görüntü Yönetmeni: Deniz Eyüboğlu Aydın (Canavarlar Sofrası), En İyi Sanat Yönetmeni: Eliz Z. Taşçıoğlu (Nar), En İyi Özgün Müzik: Barış Diri (Canavarlar Sofrası), En İyi Kurgu: Erkan Erdem (Yangın Var), Umut Veren Yeni Yönetmen: Ramin Matin (Canavarlar Sofrası), Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu: Ayşe Bosse (Entelköy Efeköy’e Karşı), Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu: Gün Koper (Aşk ve Devrim), Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü: Aşk ve Devrim (F. Serkan Acar), SİYAD Jüri Özel Ödülü: Canavarlar Sofrası (Ramin Matin). (filmfestankara.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder