Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

4 Mart 2012 Pazar

Münih'te dokuz film gösterilecek

Münih Sinema Türk Derneği tarafından 1989 yılından beri düzenlenen Türk Film Günleri'nin 23'üncüsü 16 Mart Cuma günü başlayacak. Gasteig Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan film günlerinin ağırlık noktasını, Anadolu’nun farklı yanlarını beyaz perdeye yansıtan son dönemin yeni sinema yapıtları oluşturuyor. “Kare Kare Anadolu” başlığı altında toplanan programda dokuz uzun metrajlı filmin yanı sıra konuya uygun belgeseller ve kısa filmler de yer alacak. 25 Mart’a kadar sürecek film şenliğinin açılışı 16 Mart Cuma akşamı Antalya Film Festivalin'de en iyi film ödülüne layık görülen Güzel Günler Göreceğiz (Hasan Tolga Pulat) filmiyle yapılacak. Açılışa filmin yönetmeni Hasan Tolga Pulat ile senaryo yazarı Emre Kavuk, oyuncular Feride Çetin ve Barış Atay katılacak. Film Günleri’nde gösterilecek diğer filmler şöyle: Memleket Meselesi (İsa Yıldız), Mar (Caner Erzincan), Unutma Beni İstanbul (Stefan Arsenijevic, Omar Shargawi, Eric Nazarian, Aida Begic), Yangın Var (Murat Saraçoğlu), 11’e 10 Kala (Pelin Esmer), Bir Zamanlar Anadolu’da (Nuri Bilge Ceylan), Zenne (M. Caner Alpay, Mehmet Binay), Kurtuluş Son Durak (Yusuf Pirhasan). Münih Kültür Dairesi, Filmstadt München ve Münih Şehir Kütüphanesi işbirliğiyle ve ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu ile Münih Yabancılar Meclisi'nin katkıları ile düzenlenen 23. Türk Film Günleri'nin bu yılki kurumsal sponsorları arasında ana sponsor olarak Courtyard by Marriott München City Ost ve Turkcell Europa, diğer önemli sponsor olarak İşbank ve Türk Hava Yolları bulunuyor. (sinematurk-munchen.de)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder